• Sākums
  • Kurināmais
    • Kokskaidu granulas
    • Akmeņogles
    • Kokskaidu briketes
  • Pakalpojumi
  • Dārza tehnika
  • Kontakti
  • Jaunumi

Kāpēc briketes ir labākas par malku – kā izvēlēties kvalitatīvākās

19. aprīlis, 2021 pl. 13:17, Nav komentāru

Ja esi starp tiem, kas tā arī nav tikuši skaidrībā, vai briketes ir pateicīgs kurināmais materiāls un kā to izmantošana atšķiras no malkas, šis raksts palīdzēs tikt skaidrībā.

Brikešu piedāvājums, šķiet, ar katru gadu palielinās un parādās arvien jauni to veidi, taču pēc būtības kokskaidu briketēm ir viens skaidrojums – tas ir ekoloģisks un energoefektīvs kurināmais materiāls. Pateicoties brikešu blīvumam un mazajam mitruma procentam, kas tām piemīt, briketēm ir daudz lielāka siltumietilpība nekā malkai. Jāmin arī tas, ka briketes kā cieto kurināmo var izmantot gan kamīnos, gan ilgdegšanas krāsnīs un apkures sistēmās. Ja ar briketēm vēlies kurināt plītī vai krāsni, jāatceras, ka briketes ir daudz blīvākas, līdz ar to izdalās lielāks siltums un jābūt uzmanīgiem ar pārkurināšanu. Brikešu skaits kurināšanas laikā ir atkarīgs no krāsns vai kamīna, kurā tās tiek kurinātas, tāpēc pirmajā reizē noteikti nepārspīlē ar to daudzumu.

Lai saprastu, kā izpaužas brikešu energoefektivitāte, var teikt, ka viena tonna brikešu aizstās aptuveni trīs m3 malkas. Bet bez šī aspekta jāņem vērā arī tas, ka briketes nav jāžāvē, jāskalda un jākrauj kā malka, tādējādi tiek arī ieekonomēts laiks. Turklāt briketes aizņem mazāk vietas un to lietošana neatstāj tik daudz gružu.

Viena no lielākajām brikešu priekšrocībām ir tā, ka pēc kurināšanas ar briketēm paliek ļoti maz pelnu, tāpēc šajā gadījumā kurināšana ir tīrāka, nekā ar malku vai akmeņoglēm. Speciālists piemin arī to, ka briketes ievērojami samazina skursteņa aizsērēšanu, tādējādi samazinot uguns bīstamību. Tas gan nenozīmē, ka skurstenis nav jātīra. Vismaz reizi gadā tas jādara jebkurā gadījumā. Kā vienu no svarīgākajiem aspektiem jāatgādina arī lielā siltumietilpība un augstais sadegšanas siltums, kā arī tas, ka sadegšanas laikā ir pastāvīgi augsta temperatūra.


Kādas briketes izvēlēties

Pirms brikešu iegādes lielākos daudzumos, noteikti briketes no sākuma vajag izmēģināt. Pēc mūsu pieredzes, kas vienam klientam liekas labs, otram īsti nepatīk, tāpēc mūsu brikešu piedāvājums ir gana atšķirīgs un daudzpusīgs. Mēs piedāvājam iegādāties briketes pa iepakojumam ( 10 kg, 12 kg), lai klientam būtu iespēja tās izmēģināt, pirms lielāka apjoma iegādes, jo vēlamies būt droši, ka klients ir apmierināts ar iegādāto preci. 

Palūkojot brikešu veidus, var pat apmulst no dažādības. Skuju koku, bērza, jauktu koku briketes vai arī katrā reizē cita veida? Sociālajos tīklos, nereti, Skuju koku briketes tiek vismazāk slavētas, jo tām ir gan izteikta sveķu smarža, turklāt pelnu ir krietni vairāk. Vislielākos komplimentus saņēmušas bērza un apses briketes, kurām ir vislielākā siltumatdeve un arī degšanas ilgums ir lielāks. Taču, mums ir neksiatāmi daudz klientu, kas pieturas tikai pie skuju koka briketēm, tāpēc, kā minēts iepriekš, kas vienam var nepatikt, otram šķiet gana labs.

Nomet uz zemes briketi un palūko, kāda tā izskatās. Ja tā neizjūk un nezaudē savu formu, tad ir labas kvalitātes, jo ir svarīgi, lai tā būtu kārtīgi sapresēta.

Citi briketes izmanto vien iekurināšanai un pēcāk kurtuvi papildina ar malku, arī tā var darīt, ja ir pieejama malka, bet tikai nesokas to veikli iekurināt. Daži atzina, ka skaidu brikešu vietā labāk meklēt mizu briketes, jo tām degšanas ilgums esot vēl ilgāks un karstums nav tiek liels kā bērzu briketēm, tādējādi būs vieglāk izvairīties no pārkurināšanas.

Kas attiecas uz brikešu glabāšanu – ja tās ir kvalitatīvi iepakotas un mitrums nepiekļūst, var glabāt kaut pagrabā, taču, ja tā nav, labāk izraudzīties pēc iespējas sausāku vietu.

Ņem vērā! Briketes tirgo polietilēna vai kāda cita materiāla iepakojumā un svarīgi to neatvērt līdz pat kurināšanas brīdim, citādi briketes uzsūks apkārtējā gaisa mitrumu. Kad pērc briketes, palūko, vai nav ieplīsis iepakojums.

Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Kāpēc briketes ir labākas par malku – kā izvēlēties kvalitatīvākās
    19. apr. 2021